Stomerij

Stomerij.nl is de grootste stomerij van nederland. Als depot van Stomerij.nl kunt u bij gemakshop van Doorn in Elburg ook terecht voor al uw stoomgoed.

Vlekkenwijzer :

Witte wijn:
Bestrooi de witte wijnvlek met keukenzout, hierdoor zal het zout de wijnvlek opnemen. Laat het zout enige tijd intrekken.

Rode wijn:
Als je op tijd er bij bent bij het behandelen van deze rode wijn vlek, met lauw water kunt u de vlek behandelen.
Bestrooi de rode wijn vlek met melk en laat de melk intrekken, na enige tijd uitspoelen met water.

Frisdrank:
Bestrooi de cola vlek met citroen en week de vlek in een warm sopje, even laten weken en daarna uitspoelen.

Balpen / Balpoint:
Dompel de balpenvlek onder met (koffie)melk, laat de melk intrekken en was daarna het kledingstuk in de wasmachine.

Vet:
Besprenkel de vetvlek op het kledingstuk met wasbenzine en doe het kledingstuk direct in de wasmachine (niet wrijven/deppen!).

Smeer:
Smeer de smeervlekken in met ossengalzeep  en laat het kledingstuk in het water weken.

Ecoline:
Leg het kledingstuk met de ecoline vlek in de melk. Zorg dat de ecoline vlekken goed in de melk liggen. Na een tijdje zijn de ecoline vlekken zo goed als verdwenen. Indien er nog een lichte ecoline vlek is te zien, smeer de vlek dan in met ossengalzeep (Ossengalstick) en spoel de zeep er uit met water.

Kaars:
Haal met een niet te scherp mes de kaarsvet vlekken weg, vervolgens leg je de stof tussen vloei- of keukenpapier en strijk je op lage temperatuur van binnen naar buiten. Na een paar keer is de kaarsvet vlek weg! Indien er vetkringen achter blijven gebruik dan wat wasbenzine (zie vetvlekken verwijderen).

Kauwgom:
Leg het kledingstuk in de vriezer, de kauwgom wordt dan hard waardoor je de kauwgom er af kan krabben.

Hars:
Om de harsvlekken te verwijderen is het van belang dat je het kledingstuk in de vriezer doet. De hars vlek zal dan bevriezen waardoor je de harsvlek van de kleding kan krabben,je kan hetzelfde effect beogen met ijsblokjes.

Roest:
Om roestvlekken te verwijderen uit kleding is het belangrijk dat je de roestvlekken met verwarmd citroenzuur weg wrijft. Daarna spoel je het kledingstuk goed uit in lauw water.

Koffie:
Met handwarm water kun je koffievlekken verwijderen. Indien er melk in de koffie is toegevoegd is het van belang om de koffie vlek met koud water uit te spoelen. Voor oudere koffievlekken maak je een handwarm sopje waaraan je een klein beetje zout toevoegt. Daarna doe je wat eigeel en glycerine op de vlek. Laat dit een half uur indrogen en spoel dit daarna eerst met koud water uit en tot slot met handwarm water.

Nagellak:
Nagellak vlekken zijn moeilijk te verwijderen. In principe lost nagellak op middels aceton, indien de nagellak vlek op tere of synthetische weefsels zit is het beter te deppen met spiritus!

 

Wanneer u de vlek heeft behandelt zoals bovenstaand aangeven raden wij u aan uw kledingstuk te wassen of naar een van onze Stomerij.nl Stomerijen te brengen.